Geld verdienen met je App

Geld verdienen met een app, is voor velen de drijfveer om een eigen app te ontwikkelen. In deze serie zoomen we dieper in op de verschillende verdien modellen die succesvol zijn gebleken. We bespreken waarom deze modellen werken en in welke maten zij kunnen bijdragen aan een gezond verdien model.  Daarnaast geven we een aantal tips hoe je deze zelf kunt inzetten t.b.v. je eigen strategie.


Als we kijken naar de huidige wereld van apps, dan zijn er vier modellen om geld te verdienen, namelijk:

De modellen om geld te verdienen uit gelegd

Een betaalde app is meest directe bron van inkomsten. Een klant koopt jou app in één van de app stores en jij krijgt een deel van de opbrengsten van deze app. Simpel, maar ook uitdagend. Hoe krijg je het voor elkaar dat potentiële jou app gaan kopen? Met de grote hoeveelheid van beschikbare apps is de kans groot dat er al een gratis variant van jou app is.

App Icon RegenboogAankopen binnen je app, ofwel “In app purchases”, zijn producten die je verkoopt in je app. Vaak zijn dit virtuele toevoegingen, maar kunnen ook werkelijke producten zijn. Zo zou je bijvoorbeeld in een spel extra wapens of levels kunnen verkopen. Het grote voordeel is dat je dit soort apps vaak gratis kunt aanbieden, wat betekend dat het gemakkelijk is  om een grote gebruikersbase te creëren. De uitdaging zet dus voornamelijk in het gebruikers over te halen om een aankoop binnen je app af te sluiten.

Freemium is het model waarbij er een gratis uitgeklede variant van je app beschikbaar is en een betaalde variant die extra opties biedt. Vaak worden deze de gratis variant aangeduid met de toevoeging ‘lite’. Het voordeel hiervan is dat gebruikers alvast kunnen enthousiast kunnen worden over je app zonder daarvoor te hoeven betalen, maar als ze van de volledige functionaliteit gebruik willen maken een (kleine)  investering moeten doen. De keuzes maken van wat er in de ‘lite’ en wat er in de ‘normale’ versie zit is de grootste uitdaging van dit model.

Als laatste het advertentie model. Dit model zorgt voor een financiering vanuit advertenties. Hoewel we dit model al goed kennen vanuit het web, zitten er bij apps toch wat meer haken en ogen aan. Voornamelijk het genereren van ‘clicks’, het aantal keer dat iemand op een advertentie tapt, is lastig.

Voorlopige conclusie geld verdienen met apps

Geld verdienen met jouw app is misschien wel het meest voldane gevoel die je kunt krijgen na al het harde werk die je er in hebt gestopt. Toch is het wat gemakkelijk gezegd dan gedaan. Is is tal van concurrentie en het kiezen en volhouden van een model is dan ook de sleutel voor succes. Lees in deze serie hoe je het model kiest en hoe je deze optimaal kunt inzetten.

, , , , , ,

About Arend-Jan Oosterveld

Oprichter en eigenaar van Oosterveld IT

Trackbacks/Pingbacks

  1. Betaalde apps - Geld verdienen met je App - deel 1 - Oosterveld IT - 9 augustus 2012

    […] Welkom terug bij onze vierdelige serie over geld verdienen met je app, met in dit deel het model ‘betaalde apps’. Ben je nieuwe bij deze serie, bekijk dan de introductie van geld verdienen met je app. […]

  2. Aankopen binnen je app - Geld verdienen met je app - deel 2 - 21 augustus 2012

    […] by Arend-Jan Oosterveld on 21 augustus 2012 in Achtergrond Wederom welkom bij onze vierdelige serie over geld verdienen met je app. Met in dit deel het model ‘aankopen binnen je app’. Ben je nieuwe bij deze serie, lees dan eerst de introductie van geld verdienen met je app. […]

Geef een reactie