Blackberry verliest vertrouwen van de beslissers t.o.v. iOS en Android

Het mag dan al lang geen nieuws meer zijn dat de verkoop van RIM’s Blackberry’s te wensen over laat, maar dat het belangrijkste verkoop argument ‘vertrouwen’ achter blijft, kan wel eens de doodsteek zijn.

Sinds jaar en dag is misschien wel de belangrijkste reden voor het kiezen van Blackberry door organisaties, de veiligheid. Nu blijkt uit een in februari gepubliceerd document van Trend Micro, dat de IT beslissers en CEO’s dit juist minder vertrouwen.

Voor het eerst vertrouwen IT-beheerders en CEO’s  iOS als een veiliger besturingssysteem. Hierbij zal het in maart gepubliceerde beveiligingsdocument ook zeker niet tegen gaan werken.

Hoewel dit vertrouwen verander is, valt nog niet direct af te lezen in toelating percentages binnen de zakelijk deuren. Op de vraag welke mobiele besturingssystemen daadwerkelijk toegelaten worden op bedrijfsnetwerken staat Blackberry nog bovenaan met 71,2%, gevolgd door Android met 70,6%, Windows Phone met 52,5% en iOS met 50,7%.

Dit zijn opvallende percentages te noemen. Niet alleen blijkt het beleid van organisaties niet aangepast te zijn op het vertrouwen, maar ook wordt Android meer toegelaten.  Dit terwijl onlangs bekend werd dat meer dan 65% van alle Android-toestellen een bepaalde vorm van malware aan boord heeft.

In het artikel wordt daarnaast ook nog flink stil gestaan bij Bring Your Own Device. Zo blijkt dat dit vaak juist geld oplevert dan extra geld kost.

, , , , , ,

About Arend-Jan Oosterveld

Oprichter en eigenaar van Oosterveld IT
No comments yet.

Geef een reactie