Geen Youtube app meer in iOS 6

Vandaag heeft Apple de vierde beta van het besturingssysteem iOS 6 uit gegeven. Normaal gesproken besteed ik hier niet heel veel aandacht aan, maar dit keer is er wel wat heel opvallends aan de hand.

Sinds dag 1 is de Youtube app van Apple onderdeel geweest van de standaard set van apps voor je iPhone, iPod Touch of iPad.  Het lijkt er nu op dat deze populaire app zijn weg niet meer gaat terug vinden in iOS 6. Dit betekend dat gebruikers nu zelf de/een Youtube app moeten installeren.

Tegen de Verge gaf Apple de volgende verklaring:

Our license to include the YouTube app in iOS has ended, customers can use YouTube in the Safari browser and Google is working on a new YouTube app to be on the App Store.

De reden van het verwijderen van de app, blijft speculatie. Aan de andere kant is de strategie Apple de laatste tijd wel zeer transparant, namelijk niet meer afhankelijk zijn van Google. Dit zal dan ook een extra stap in die richting zijn.

Of Apple dan ook zijn eigen youtube concurrent begint is onwaarschijnlijk. Ze hebben momenteel al hun handen vol aan hun eigen concurrent van Google’s Maps en het zoeken naar de juiste social media partner.

Toch lijkt de liefde tussen Apple en Google niet helemaal afgekoeld te zijn en lijkt er wel samenwerking te bestaan voor een nieuwe Youtube app vanuit Google zelf, aldus All Things D’s Peter Kafka.

We are working with Apple to make sure we have the best possible YouTube experience for iOS users.

, , , ,

About Arend-Jan Oosterveld

Oprichter en eigenaar van Oosterveld IT
No comments yet.

Geef een reactie