iOS blijft grote voorsprong vast te houden op Android Developer interesse

Flurry Analytics heeft vandaag een nieuw rapport uitgebracht waarbij de ontwikkelaar interesse in iOS en Android wordt vergeleken. De vergelijking wordt gemaakt door aan de hand van het aantal downloads van de tool Flurry’s voor de integratie van analytics in de apps. Met een nieuw record van meer dan 18.000 downloads in het eerste kwartaal van 2012 van deze SDK, bleek dat iOS nog steeds een aanzienlijke voorsprong op Android te houden met 69% die toe te schrijven zijn aan iOS.

For every 10 apps that developers build, roughly 7 are for iOS. While Google made some gains in Q1 2012, edging up to over 30% for the first time in a year, we believe this is largely due to seasonality, as Apple traditionally experiences a spike in developer support leading up to the holiday season. Apple’s business has more observable seasonality.

Het onderzoek geeft ook aan dat de dominantie van Apple op de tablet markt een significante oorzaak is van de populariteit bij ontwikkelaars. Flurry’s resultaten laten zien dat de iPad voor 88%  van alle gebruikers sessies tellen. Samsungs Galaxy Tab staat op de tweede plaats met 9% van de markt en de Kindle Fire van Amazone mag de derde plaats bekleden met 3%.

Flurry maakt ook nog een leuke berekening als het gaat om opbrengsten. Voor elke euro die wordt verdient op het iOS platform, kan een ontwikkelaar voor dezelfde gebruiker maar 0,24 euro verwachten op het Android platform van Google. Dit is dan ook gelijk de grootste reden dat ontwikkelaars zich initieel richten op het iOS platform van Apple.

At the end of the day, developers run businesses, and businesses seek out markets where revenue opportunities are highest and the cost of building and distributing is lowest. In short, Android delivers less gain and more pain than iOS, which we believe is the key reason 7 out of every 10 apps built in the new economy are for iOS instead of Android.

Dit rapport verschijnt precies op het moment dat TechCrunch zijn lezers herinnert aan de uitspraak van Google’s topman Eric Smidt. In deze uitspraak beloofde hij dat in zes maanden tijd Android het primaire ontwikkeplatform zou worden voor ontwikkelaars. De zes maanden zijn voorbij en ontwikkelaars kiezen nog steeds voor iOS. TechChrunch komt tot de conclusie dat de oorzaak ligt in de versnippering van de verschillende hardware en en met name software versies.

Het meest opvallende is wel dat zelf na zeven maanden na de release van Android 4.0 Ice Cream Sandwich er nog maar 7,1% van de Android apparaten op deze versie draaien. In het geval van iOS 5 wordt  geschat dat maar liefst 75 tot 80% van de apparaten deze laatste versie bevat.

Kortom, het lijkt er op dat iOS nog wel even bovenaan lijkt te blijven staan.

, , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

About Arend-Jan Oosterveld

Oprichter en eigenaar van Oosterveld IT
No comments yet.

Geef een reactie