Nieuwe mijlpaal voor App Store van Apple – 25 miljard downloads

Er is een nieuwe mijlpaal bereikt voor de App Store van Apple. Deze heeft namelijk wederom een nieuw magisch getal bereikt, namelijk 25 miljard downloads.

Apple opende de App Store in 2008 en de groei blijft maar toe nemen. Zo had de online winkel in januari 2011 ‘slechts’ een download aantal van 10 miljard van zowel gratis als de betaalde app’s. Als de cijfers in een grafiek worden gezet, dan is er ook een mooie hockeystick zichtbaar.

Apple is marktleider op het gebied van applicaties voor de smartphone ( iPhone ), mediaplayers ( iPod Touch ) en tabletcomputer ( iPad ). Het concurrerende Android, het platform van Google, bereikte eind vorig jaar de mijlpaal van 10 miljard downloads van apps. Google meldde toen dat het aantal toeneemt met één miljard per maand.

Voor degene die de 25 miljardste app heeft gedownload heeft Apple nog een ‘kleinigheidje’, namelijk een waardebon van 10.000 dollar te besteden in de App Store. Lijkt me, dat je daar toch een aardig set van goede apps mee kunt downloaden.

Als ontwikkelaar is dit wederom extra motivatie om ook een steentje bij te dragen aan een verdere groei van deze markt. Dus als jullie blijven downloaden, blijven wij ontwikkelen.

, , , , , , , ,

About Arend-Jan Oosterveld

Oprichter en eigenaar van Oosterveld IT
No comments yet.

Geef een reactie